Κοινωνική Προσφορά

Συμμετοχή στο πολιτιστικό και κοινωνικό γιγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα στους τομείς ευαισθητοποίησης του πολίτη για την απόκτηση φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης με τις εξής δραστηριότητες:

  • Συγγραφή άρθρων σχετικών με το Φυσικό Περιβάλλον, τις Δασικές Πυρκαγιές και το Αστικό Πράσινο σε περιοδικά και ημερήσιο Εθνικό Τύπο.
  • Διαλέξεις μετά από πρόσκληση σε Γυμνάσια και Λύκεια σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, για την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, για το ρόλο και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων καθώς επίσης και στο πλαίσιο της  Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  • Συμμετοχή σε προτάσεις του Σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης» προς το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου του Δήμου και για την εν γένει διαχείριση του Αστικού Πρασίνου.
  • Σχεδιασμός και οργάνωση από το Σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», δενδροφυτεύσεων καμένων περιοχών και αρχαιολογικών χώρων, (Κασσάνδρα, Σέιχ-Σου, Δίον, Βεργίνα) (Π29).
  • Υποδειγματική κλάδευση δενδροστοιχιών (Βαφοπούλου) και Μνημειακών Δένδρων με στοιχεία επικινδυνότητας.
  • Διδασκαλία μετά από πρόσκληση σε σεμινάρια επιμόρφωσης:
  1. Εισηγητής στο 6ο Επαγγελματικό Σεμινάριο Κηποτεχνίας για Γεωτεχνικούς, το οποίο διοργανώθηκε από το Σωματείο «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης» το διάστημα 6-21 Νοεμβρίου 2009, στη Θεσσαλονίκη.
  2. Εισηγητής στο Σεμινάριο με θέμα τον τρόπο κλάδευσης των δένδρων στον αστικό χώρο, το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμαριάς.
  3. Εισηγητής στο Σεμινάριο για Κηποτέχνες, το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης το διάστημα 4-21 Απριλίου 2005, στη Θεσσαλονίκη.
  4. Εισηγητής σε σεμινάρια του ΚΕΚ Πολυγύρου με θέμα, «Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών».
  5. Κεντρικός ομιλητής στην Εκδήλωση Προβολής και Ανάπτυξης της περιοχής του Γράμμου «ΑΡΕΝΕΣ 2001», 29 Ιουλίου 2001.
  6. Εισηγητής στο Πρόγραμμα ΚΕΚ της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα «Προστασία Δασών –Πυροπροστασία» και χρονική διάρκεια από 3/4/2000 μέχρι 15/6/2000.
  7. Εισηγητής στο Πρόγραμμα Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. με θέμα «Εθνικοί Δρυμοί» που οργάνωσε το 11Ενιαίο Λύκειο Λάρισας.
  8. Εισηγητής στο Κέντρο Ειδικής Κατάρτισης του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Προγράμματος του Εργαστηρίου Δασοκομίας, «Δασοπροστασία και διαχείριση δασικού πλούτου».
  9. Εισηγητής στο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Πληροφόρησης που οργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Τμήμα Προσανατολισμού) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης (Γραφείο Σ.Ε.Π.).

1991-1992. Εισηγητής σε σεμινάρια επιμόρφωσης δασολόγων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

  1. Δωρεά Μελέτης Αντιπυρικής Προστασίας του Δάσους του Ψ.Ν.Π.Ο. Πιερίας. (Π31).
  2. Ενημέρωση για τα δάση και το περιβάλλον, μαθητών σχολείων στην έκθεση του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
  3. Εισηγητής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Άνεργων Βερτίσκου-Σοχού.

Εισηγητής σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων Δήμων, ΚΠΕ και άλλων φορέων για την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.

  • Μέλος Συλλόγων
    • Σωματείο «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης» (Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου).
    • Σωματείο «Φίλοι του Περιβάλλοντος» Πιερίας.
    • Πολιτιστικός Σύλλογος Δομενίκου Λάρισας.
    • Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας «ΠΕΡΑΙΒΑΙΑ».
    • Μέλος Κοινωνικής Συμμαχίας (Ομάδα Επιστημόνων οι οποίοι ανέλαβαν εκστρατεία ενημέρωσης κατά της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος λιγνίτη στην εύφορη πεδιάδα της Ποταμιάς της Επαρχίας Ελασσόνας, οι συνέπειες της οποίας επηρεάζουν ολόκληρη τη Θεσσαλία και φθάνουν μέχρι το Αιγαίο).